Category: MEDIJI

GOSTOVANJE KOD ŽANE KARAKLAJIĆ

Untitled

Nekada se potrefi da niste želeli  da nešto  ispričate pa vam izleti, a nekada se toliko opustite da vas vas voditelj toliko opusti i kroz intervju shvatite da ste uživali deleći malo  poznate detalje o sebi. To se meni desilo u emisiji “Inspiracija dana” kod Žane Karaklajić.

Pogledajte ceo intervju na linku za Youtube emisiju “Inspiracija dana”

REČ DVE O …ZANZIBARU

zanzi

Po povratku sa #TravelUp putovanja po Zanzibaru, usledilo je nekoliko dragih gostovanja, koje delim sa čitaocima Ivaninih priča. 

JUtarnji program TV Happy

 

 

Intervju za “Vesti-online”

 https://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/733716/Ivana-DJordjevic-Zanzibar-je-zemlja-cuda-FOTO

[Top]

ŠTA ŽENE ŽELE?

profemina

Nedavno održana regionalna konferencija Pro-Femina čiji sam bila gost  i ove godine u  organizaciji magazina “Lepota i zdravlje” otvorila je bezbroj pitanja, ali i ono čuveno – Šta žene žele? Odgovor  su kroz raznolike teme davali brojni učesnici kroz panel  diskuscije jer se govorilo  o najvažnijim pitanjima koja se tiču života savremene žene. 

Konferenciju su otvorile potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, glavna i odgovorna urednica magazina “Lepota i zdravlje” Lidija Ćulibrk i direktorka “Lepote i zdravlja”  Milica Đokić, koja je uručila specijalnu Pro-Femina nagradu Mileni Minji Bogavac, dramaturškinji.

Lidija Ćulibrk, urednica Lepote i Zdravlja, moja malenkost i Milica Đokić, direktorica izdanja

Lidija Ćulibrk, urednica “Lepote i zdravlja”, moja malenkost i Milica Đokić, direktorica izdanja “L&Z” na ProFemina konferenciji

Učesnice su podelile ohrabrujuće priče o tome kako se uhvatiti ukoštac sa izazovima, pritom ne zapostavljajući ni svoje privatne uloge. Pričalo se i o zdravim navikama, o autonomnom pravu svake žene na svoje izbore, anti-ejdž beauty trikovima, novim junakinjama srpskih serija i filmova. Nezaobilazne su bile i zdravstvene teme: budućnost zdravlja i prevencija kao glavno rešenje, inovativni lekovi protiv osteoporoze, podsticanje odraslih i dece na veću fizičku aktivnost. U fokusu je bila  i lepša strana medicine – diskretne estetske korekcije i preparati protiv celulita. Razgovarali smo i o organskoj poljoprivredi-najboljim načinima kako započeti “zeleni biznis”.

 Kraj konferencije obeležila je duhovita prezentacija” Igora Stankovića osnivača i predsednika marketinške agencije ”Communis” na temu “Šta žene žele,  kao i panel na kome su modni  i beauty stručnjaci Snežana Dakić, Aleksandar Đikić, Marčelo Mura  i Filip Maksimović davali savete za pefektan stajling.

Da li smo saznali  šta žene  žele, ostaće možda  ipak nedorečeno, ali da smo  se  ozbiljno  približili odgovoru – to definitivno jesmo. Jer svake  godine  kako se menjaju trendovi i potrebe savremenog života, menjaju se i potrebe  jednog tako jednostavnog  bića kakva je – žena.

 

Tekst: Ivana Đorđević

Foto: ProFemina 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Top]

LOKAL PATRIOTA

DSC_0025ok
Nedavno su me kontaktirali iz slovenačkog  časopisa  Obrazi, na temu mog rodnog grada. U prvi mah su me iznenadila pitanja, a onda sam odgovarajući shvatala koliko ja zapravo i jesam lokal  patriota. Ovo  su moje priče o Beogradu koji volim. 
 
Zašto bi neko trebao da dođe u Beograd?
– Beograd nudi jednu kosmopolitsku  priču, a u isto vreme nije hladan, već naprotiv, vrlo topao  grad. Postoje delovi grada koji su prava poslastica za ljubitelje umetnosti, za ljude koji vole da osete  senzibilitet  jednog  grada moja preporuka je uvek jedan  Kosančićev  venac ili jedna Skadarlija. Naravno ne mogu da izostavim Gardoš  kulu  i predivan Dunavski kej. U Beograd dolazite po inspiraciju i po drugačiji pogled na svet. Ako ste umetnik, ako ste turista, ako želite da doživite grad  na  dve reke u punoj lepoti, onda je to upravo  ovaj grad na raskršću Istoka i Zapada.
 
Šta je tebi najdraže a što ne voliš u svom mestu?
– Saobraćajne gužve umeju da me izbace iz takta, ali život u gradu to nosi sa sobom. Najdraže su mi tople letnje večeri  kada se smiri dan i kada možete da prošetate uveče sa prijateljima do Madere u Tašmajdanskom parku, uživate u zalasku sunca na reci ili pogledu na grad sa Kalemegdanske terase. 

Jesi li ti rodjena Beograđanka?

– Jesam I to je posebna sorta. Jer podrazumeva stil i jednu posebnu filozofiju života. Geografija prilikom rodjenja nije presudna, jer Beograd prihvata sve koji žive u njemu. Beograđanske  nekako imaju poseban šmek i neospornu harizmu (smeh) Da ne bude da pričam sada samo o sebi, ali ovo  je fakat za sve  Beograđanke. Pisala sam i tekst na  svom blogu Ivanineprice.com baš na ovu temu. Zove se – Beograđanke – posebna sorta.
 
Gde ideš, kada želiš zabavu?
– Postoje klubovi, restorani, odnedavno je otvoren hotel Hilton u strogom centru grada i jako mi se dopada. Po prirodi posla sam često na nekim lepim  mestima, tako da je moj izbor za zabavu poprilično velik. Volim da  slušam živu muziku koja nije  preglasna  i onda to može da bude ugođaj za sebe, jer  brojni restorani određenim danima imaju upravo ovakav vid zabave u ponudi.  
 
Gde ideš u šoping?
– Obično je to Ušće. Volim što je u obliku oborenog pravougaonika i iz nekog razloga tamo pronalazim sve što mi treba. Ostale tržne centre zaista ne obilazim jer se jednostavno ne snalazim. Ušće ima i sjajnu konekciju sa centrom grada, na  dobroj je poziciji i to je ono što mi zaista odgovara iz mililon razloga. 
 
Koja ti je najbolja pijaca i zašto?
– Najdraža mi je Bajlonijeva pijaca jer je ušuškana u centru grada koji se zove  Dorćol. Moja prva  redakcija u kojoj sam radila kao tinejdžerka je bila  nedaleko od Bajlonijeve pijace, i taj deo grada ima za mene posebnu magiju. Tramvajske šine vode do  Kalemegdana i nekako je sve tu – i istorija Dorćola, i pijaca i centar  grada na par stanica  tramvajem. A o ponudi Bajlonijeve pijace moram da kažem da je uvek bilo svega što je potrebno. Moja sadašnja najbliža pijaca je svakako Zemunska pijaca koja ima sjajnu ponudu svežeg voća, povrća, mesa, sireva  i naravno – cveća! 
 
Koliko koraka imaš do najbliže pekare? Zar nije fenomenalno, da imaš u svako doba dana topao hleb, čevape ili cvječe – jer tih kioska ima puno pa skoro na svakom čošku?
– Prva pekara mi je preko puta kuće, s tim što ja izbegavam sve  one  saltke i slane tople  stvari jer me  goje. Učinim ustupak kada nekada  doručkujem van kuće pa zgrešim sa nekim  toplim praznim kroasanom ali to je izuzetak. Ćevape isto tako izbegavam pre se  odlučujem za neku laganu salatu, ali ima sada i restorana i dostave hrane i gotovih jela, samo je bitno odabrati ko sprema po vašem ukusuu. U šali umem da kažem da će posao u budućnosti praviti oni koji budu  pravili i dostavljali domaću hranu i oni koji budu  čuvali decu. Jer ljudi sve više rade i sve manje stižu kod kuće da spremaju sebi, a kada počnete  da radite neko valja i da vam pripazi decu. Ne  mislim samo na vrtiće nego i na različite produžene boravke za školsku decu, gde se rade  domaći  s decom i ogranizuju im se različite aktivnosti.
 
Da li znaš, koliko je najmanje mesta, gde imaju živu muziku bilo kog dana u tjednu? (uključi i to, kako imaš sve od cigana do jazza, što je stvarno impresivno!)
–  Imamo stvarno sve – od Silvane do Nirvane! (smeh) Silvana Armenulić  je čuvena pevačica iz vremena Tome Zdravkovića, otpevala je pesmu “Šta će  mi život bez  tebe dragi”. Ponuda muzike varira od dana  do dana. Recimo da  u sredu, četvtak, petak i subotu vi možete da birate da li ćete ići na muziku, stand up veče, bioskop, pozorište ili na neki modni event  na koji ste pozvani. Beograd stvarno živi 24 sata. 
 
Ada ili Kalemegdan? Ili imaš neko drugo mesto za štenje itd?
– Kalemegdan  za šetnju, Ada kada su kafići kraj jezera u pitanju, vožnja biciklom  i centar  za masažu “Integra Life Club”. Jako volim da vozim bicikl i to mi je glavna  stavka vikendom  pre podne, ali ja vozim na Dunavskom keju i onda posle vožnje uživam da sednem na  ručak na nekom od  splavova Dunava.  
 
Kako je moguče, da su Beogradjanke tako dotjerane uvek?
– Iskreno  ne znam šta je po sredi, mada možda je u biti ona čuvena “Nikad ne znaš koga ćeš sresti” (smeh) Šalim se naravno, ali ovde je osećaj  za modu jako jako izražen kod devojaka koje žive u Beogradu.  Nebitno da li su se ovde rodile ili došle na studije. Jednostavno žene vole da budu autentične, uživaju u detaljima kao što  su dobra frizura, sređeni nokti, lepa haljina, tašnica. To  se ne  prepušta slučaju (smeh) Iako je to samo fasada, žene žele da taj prvi utisak bude upečatljiv. Beograđanke su recimo jako spontane, opuštene, dinamične i harizmatične. Možda time više ostavljaju utisak nego svojom doteranošću. 
 
Beograd je kao neki kotao, gde je svašta – tradicija i urbano se mešata svugdje … Kakav je tvoj pogled na to raznolikost grada?
– Znate kako, ja mislim da u tome jeste širina Beograda. Što možete sve i ne morate ništa. Što možete da nađete svoje mesto pod suncem i da nikome ne smetate. Meni prija Beograd baš ovakav kakav je, možda što se znamo čitav život i što smo se zavoleli u svim izdanjima. 
 
Da li više voliš Beograd ili Beogradjane?
–  Teško pitanje! Beograđani su ipak samo ljudi, dok je Beograd nešto kao detinjstvo, neraskidivi deo mene. Kao neko ko jako puno putuje i ko voli sve gradove  regiona i sveta, svhatila sam da je lepota Beograda u njegovoj duši i autentičnosti. I možda što se znamo tolike godine. U međuvrmenu sam zavolela različite gradove u kojima sam boravila, imam svoja mesta i u Zagrebu i u Sarajevu i u Ljubljani i u SKoplju, ali isto tako i u Atini, Kairu, Beču, Veneciji…KAd su Beograđani u pitanju nekako je to sve podložno promeni, možete zavoelti nekoga ko je došao iz druge države ali je postao Beograđanin jer je usvojio način života i kao što rekoh filozofiju življenja, ali možda i obogatio način života ovde nečim što je doneo. Širina Beograda je u tome što ne traži da upadnete u kalup i da se uklapate. Možete biti to što  jeste, jer kao i na lepezi koja ima bezbroj boja, tako i u Beogradu imate različite ljude koji su odnegde došli i nešto novo doneli. A to je dragulj ovog grada – ljudi.
 
Možeš još da nabrojiš nekoliko svojih omiljenih mesta – zašto baš ta i tako …
– Moja omiljena mesta su restorani uz Dunav ili na Dunavu. Deo oko Stare Kapetanije prema restoranu Šaran, ako pričamo o restoranima. ISto tako, boemska četvrt Skadarlija i čuveni restoran “Tri  šešira”. Ako pričamo o mom ličnom ugođaju koji počinje s proleća, to je svakako šetnja Dunavskim kejom, vožnja biciklom stazom do Ušća i Brankovog mosta. Trenuci kada  vam  sunce s proleća miluje lice i vetar mrsi kosu a vi letite kroz prostor na biciklu su – nezamenljivi deo i moj recept kako se lišiti stresa. nNaravno ako me pitate šta je moja preporuka a da nije krstarenje Savom i Dunavom, to je definitivno kafić “Shake” na reci sa možda najlepšim pogledom na Kalemegdan.
ivanine price1

(more…)

[Top]

U GOSTIMA KOD SUZANE MANČIĆ

Često čujem da je neko uspešan postao jer je nešto smuvao, dobio preko  reda ili preko  veze. I nekako mi to zazvuči – kao plitko i olako shvatanje života. I da li  stvarno postoje ljudi, ma koliko ih realnost demantovala – koji misle da se uspeh može smuvati? Da se  na uspehu ne radi i da za  uspeh  ne  treba vreme?

I zašto je oduvek ljudima primamljivije nešto  što će se dobiti bez mnogo rada i truda i na koji fazon  misle da će im to trajati.  Da  bi nešto  trajalo, to mora da  ima kvalitet i kontinuitet. Sve ostalo  je zamlaćivanje. I čist privid.

Najbolji primer je estradna  delatnost. Uprkos činjenici da svake godine dolaze sve mlađi  i mlađi javni radnici, opstali su samo oni koji su u svoj  posao ulagali i vreme, i talenat i trud. Opstali su decenijama. Jedna  od retkih preostalih pravih televizijskih zvezda je Suzana Mančić, koja je najbolji primer za to.  Kao diplomirani  pravnik po struci, snašla se i u šarenom svetu medija, i  od početka karijere do danas uspela je možda u najtežem – da ostane aktuelna i zanimljiva.  I bez trunke sujete i dan danas radi sa  nesmanjenim entuzijazmom. A  objašnjenje je jednostavno – kada se pouzdate samo u svoj talenat, možete  biti u problemu, ali kada se pouzdate  u svoj rad  i nadgradnju – možete računati na duže staze. 

30712623_1918755361528880_2797630787673915392_o

Polaskana činjenicom da sam otišla u goste baš kod  Suzane Mančić u emisiju “Suzanin izbor” nisam ni slutila koliko će ovo gostovanje otvoriti  neka poglavlja mog života koja sam tek tako ovlaš zatvorila. Neke stranice koje sam mislila da sam apsolvirala.

U neformalnom razgovoru, Suzana me podsetila da je na naslovnu stranu svoje prve knjige stavila rečenicu “Istina je oduvek bila moje najjače oružje”. I  instinktivno sam shvatila koliko ni sama niakda nisam mogla sa folirantima bilo koje vrste. Ne zato što nisam htela, poklekne čovek nekad, živa  duša, nego zato što laž i istina nikada nisu mogle zajedno. Od mene  su lažni  ljudi večito bežali sami.  (more…)

[Top]

SVE LAJKOVE KOJE DOBIJEŠ – DOBIĆEŠ ZBOG PITE!

PREDAVNJE

Malo se zna da ja držim i predavanja. 

Iz oblasti koje veoma dobro poznajem, a to su odnosi s javnošću, javni nastup i korišćenje društvenih  mreža u promociji sopstvenog biznisa. Jer hteli mi to ili ne i koliko god to delovalo nebitno, u pitanju su stvari koje se moraju znati ako ozbiljno istupate bilo gde javno. U Novi Pazar došla sam na poziv da održim dva predavanja u okviru projekta “Preuzmi inicijativu”.

Tako da –  moja turneja u Novom Pazaru mogla je da počne u velikom stilu! Kažem turneja, jer odavno mi jedno predavanje u drugom gradu, nije bilo ovako dobro organizovano. 

Prvi dan predavanja potrudila sam se da teorijski svoje polaznike provedem kroz vrednost njihovog proizvoda i uverim ih da je ozbiljnost ono što razlikuje da li se profesionalno ili  iz hobija bavite nekim poslom. Stepen ozbiljnosti je gotovo  uvek ono što vas definiše. Srela sam se sa nasmejanim licima, raspoloženim za interakciju i brojnim pitanjima za vreme svake pauze, što mi je samo govorilo da ću nekima od onih koji me možda vide prvi put – biti od velike koristi. To zapravo i jeste svrha svakog predavanja. Da kad izađete među ljude date svoj maksimum i nekome svojim rečima i iskustvom promenite život. 

Sam Novi Pazar dočekao me je jako srdačno. Potpuno neuobičajeno  da negde na svetu  postoje onako smireni  ljudi. Da nema tenzije i da sve nekim čudnim čudom teče. Za mene koja živim u Beogradu to je momenat, bez preterivanja, koji se graniči sa – naučnom fantastikom. Znam puno ljudi iz Pazara, ali ovo je bilo  prvi put da sam došla u ovaj grad. Zapanjilo me da u ovom gradu svi nešto rade i niko se ni na šta ne žali.

Onda sam skapirala da je izgleda stvar u hrani. Sve što spada u slatkiše i testa, utiče na hranu koja budi emocije. A jesti onako ukusnu tradicionalnu hranu, pritom mislim na sve vrste pita, mantije, sve one  divne  slatkiše, na čelu sa baklavom, ne može da se ne odrazi na raspoloženje.

Evo otkriću vam. Kod mene se u kući najviše vole i jedu mantije, dok ja ostajem verna piti sa sirom koja u mom jelovniku zauzima visoko  prvo mesto. Za samo pola sata koliko sam sedela u “Sve pod sač” na desetine ljudi je dolazilo da preuzme svoje porudžbine ili da kupi tek ispečene specijalitete. Na spratu radnje kod čuvenog Jasmina,  radi Meliha, slatka devojka koja mi je otkrila tajnu pravljenja mantija. (more…)

[Top]

POSLE RUČKA KOD VANJE BULIĆA

posle rucka ok

Gostovanje kod Vanje Bulića u emisiji “Posle ručka” na temu starijih i mlađih. Da li stariji hoće  u poslu da pozicije prepuste mlađima?

 

[Top]

VODIM VAS NA 24h ELEGANCIJE U BELOM DVORU!

Ambijent ispred kraljevskog zdanja krasili su oldtajmeri

Ambijent ispred kraljevskog zdanja krasili su oldtajmeri

Beograd je sedmi put po redu bio domaćin manifestacije “24h elegancije”. U raskoši Belog dvora, uz čivas i priče o modi i baletu, okupile su se probrane zvanice iz svih društvenih sfera. A evo kako je to izgledalo uživo.

 

[Top]

Intervju za novosadski DNEVNIK

Untitled

Naslovna strana TV Magazina u časopisu “Dnevnik” i još jedan intervju. Koliko god da je danas digitalna forma popularna, ako mene pitate stari dobri print nikada izašao iz mode. 

Untitled2

Za sve koji vole da ipak čitko vide svako slovce, evo i digitalnog formata sa Dnevnikovog sajta. 

https://www.dnevnik.rs/magazin/naslovi/ivana-dordevic-autorka-grand-magazina-uzivane-je-stane-duha-02-09-2017

[Top]

KAKO FOTOGRAFIJE MENJAJU SVET

intervju

Intervju za Www.Lepotaizdravlje.rs

Klik na link!

http://www.lepotaizdravlje.rs/lifestyle/svet-poznatih/ivana-nam-je-otkrila-kako-da-svaki-put-pozirate-savrseno-pred-kamerom/

 

 

[Top]