ŠTA ŽENE ŽELE?

profemina

Nedavno održana regionalna konferencija Pro-Femina čiji sam bila gost  i ove godine u  organizaciji magazina “Lepota i zdravlje” otvorila je bezbroj pitanja, ali i ono čuveno – Šta žene žele? Odgovor  su kroz raznolike teme davali brojni učesnici kroz panel  diskuscije jer se govorilo  o najvažnijim pitanjima koja se tiču života savremene žene. 

Konferenciju su otvorile potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, glavna i odgovorna urednica magazina “Lepota i zdravlje” Lidija Ćulibrk i direktorka “Lepote i zdravlja”  Milica Đokić, koja je uručila specijalnu Pro-Femina nagradu Mileni Minji Bogavac, dramaturškinji.

Lidija Ćulibrk, urednica Lepote i Zdravlja, moja malenkost i Milica Đokić, direktorica izdanja

Lidija Ćulibrk, urednica “Lepote i zdravlja”, moja malenkost i Milica Đokić, direktorica izdanja “L&Z” na ProFemina konferenciji

Učesnice su podelile ohrabrujuće priče o tome kako se uhvatiti ukoštac sa izazovima, pritom ne zapostavljajući ni svoje privatne uloge. Pričalo se i o zdravim navikama, o autonomnom pravu svake žene na svoje izbore, anti-ejdž beauty trikovima, novim junakinjama srpskih serija i filmova. Nezaobilazne su bile i zdravstvene teme: budućnost zdravlja i prevencija kao glavno rešenje, inovativni lekovi protiv osteoporoze, podsticanje odraslih i dece na veću fizičku aktivnost. U fokusu je bila  i lepša strana medicine – diskretne estetske korekcije i preparati protiv celulita. Razgovarali smo i o organskoj poljoprivredi-najboljim načinima kako započeti “zeleni biznis”.

 Kraj konferencije obeležila je duhovita prezentacija” Igora Stankovića osnivača i predsednika marketinške agencije ”Communis” na temu “Šta žene žele,  kao i panel na kome su modni  i beauty stručnjaci Snežana Dakić, Aleksandar Đikić, Marčelo Mura  i Filip Maksimović davali savete za pefektan stajling.

Da li smo saznali  šta žene  žele, ostaće možda  ipak nedorečeno, ali da smo  se  ozbiljno  približili odgovoru – to definitivno jesmo. Jer svake  godine  kako se menjaju trendovi i potrebe savremenog života, menjaju se i potrebe  jednog tako jednostavnog  bića kakva je – žena.

 

Tekst: Ivana Đorđević

Foto: ProFemina 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.