AMARA DOLČE VITA: Sladak život počinje ovde

IMG_0380ok

Šta god da je bila polazna tačka u nazivu hotela Amara Dolče Vita u Kemeru, efekat je tu! Slatko i ušuškano, a s druge strane ne manjka ni luksuza na koji ne možete da ostanete ravnodušni. Sladak život može da počne tačno na kapiji ovog romantičnog hotela u gradu Kemeru. Planinski venac Taurus daje osećaj čistog vazduha, a neobično jak salinitet mora – pravu zdravstvenu oazu. Za sve ostalo, što je bilo do njih, potrudili su se Turci sami…

Collage3

Ulaz u hotel, pomalo kitnjast u želji da dočara sav lusksuz koji ovaj deo sveta poznaje, dočekuju vas ljubazne hostese sa ratlukom, čokoladnim pralinama, orašastim voćem, pićem dobrošlice – i naravno širokim osmehom.

IMG_1688

Ljubaznost prema turistima je ovde ljudima izgleda u genima. Kako mi je objasnio jedan vlasnik hotela, bez toga je sve džabe. Gost mora da se oseća kao kralj. Pa da počnemo od ulaska u ovo neobično kraljevstvo…

Collage1

Hotel je koncipiran kao čitav mali grad podeljen na nekoliko tematskih celina. Nekoliko bazena, čitav animacijski grad za decu, diskoteka i amfiteatar, vieš restorana od kojih jedan čak radi čitavu noć, za slučaj da ko ogladni u zlo doba.

IMG_1690

Od trenutka kada uđete u turski koncept all inclusive vama bukvalno novčanik više nije potreban. Dok ste u hotelu, sve što pomislite, oni su već u nekom od restorana već i napravili. Vaše je samo da to pronađete. Peškire dobijate uz karticu u towel kućici, večerate s pogledom na more. Plaža prostrana, more neverovatno bistro. I ne dajte se zavarati što je planina iza vas, toplo je i možete da se kupate krajem maja. Ja probala, verujte na reč! Toplo i prozirno!

Collage4

Dobijamo sobu sa pogledom na more i čarolija zaista može da počne. Nameštaj u sobi me podseća na zlatno doba francuske aristokratije i sve je u tom stilu i sređeno. Od tapeta preko toaletnog ili radnog stola do ogromnih francuskih ležajeva.

Collage

Nemate apsolutno nikakvu potrebu da izlazite iz hotela, jer dok obiđete čitav hotelski kompleks, treba vam poprilično vremena. Hotel poseduje i svoju šumu, pod kamerama naravno, ali  i zoo vrt. Posebne vile ukoliko želite apsolutni mir, ali i tretman kakav niste bili ni svesni da možete da dobijete ikada negde u životu.

IMG_0386ok

Ovde je sve po nečijoj meri. Bilo da volite ovo što vidite, bilo da vam je to kič, ali ono sa čim se slažu svi gosti koji su ikada kročili ovde – “Amara Dolče Vita” ima dušu. Ove godine sam po drugi put u ovom hotelu i ono što mi je zanimljivo, jeste da ove godine prvi put otkrivam jedan novi restoran, u sklopu hotela ali na uzvišenju iznad.

IMG_0391ok

Dok se šetamo kroz kompleks hotela nastaju ove fotke Ivana Dobričića. Posebna inspiracija mestom gde se nalazimo, tek na mene celo veče ima terapeutsko dejstvo. Vozimo se ekološkim bagi prevozom do restorana sa vidikovcem i zaključujem da je pogled, malo je reći, neverovatan. Vidi se hotel u daljini i boje koje u svoj svojoj punoći padaju na more. Najvažnije od svega, te večeri sam taj restoran videla, zahvaljujući tome što smo  slavili rođendan kolegi Saši Filipoviću! Ekipa “Big blue” se potrudila da veče bude nezaboravno, a i bend u restoranu odsvirao je nešto ćirilice. Podijum za igru bio je pun kada se u sred Kemera zaigralo kolo!

IMG_0390ok

Kada pričamo o modi postoji nešto što morate imati u ormaru. A kada pričamo o mestima koja vredi posetiti, Amara je definitivno Dolče Vita. I bez obzira da li volite slatko, vredi doći barem jednom. Svaki sledeći put kad budete dolazili, imaćete utisak da se vraćate kući.IMG_1707

Putovala i uživala: Ivana Đorđević

Tehnička podrška: “Big Blue”

Foto: Ivan Dobričić

Bela haljina: “Čarolija”

Comments are closed.