NE PUŠTATI U RADNJU, MNOGO ZAPITKUJE!

IMG_1525cropSMALL

IMG_6408

Kad uđeš u neke prodavnice i kad te pitaju da li ti treba pomoć, prosto ne znaš da li smeš da kažeš istinu. Jer od totalne nezainteresovanosti, mogu da se okrenu i da te opkole, i da tek ne znaš šta ćeš.
Kupujem turpije za nokte, da ne bude zabune. Naravno da mi treba pomoć, jer pojma nemam koja je za prirodne, a koja za veštačke nokte. Može se desiti da kupim onu sa cvetićima i da prilikom prvog korišćenja odnesem i prst, a ne samo nokat.
Ima tamo u toj radnji svašta, i da nisam žurila verovatno bi oni od mene poludeli u neko doba, a ne ja od njih. Ovako…frka. Malo vremena, a imam svašta da pitam, a gledaju  me…pa ko osmo svetsko čudo. Ne, nisam se oblačila neobično, nemam perje ni lance, ali ne bi ih to iznenadilo više nego činjenica da sam došla išta da kupim.
Dvojica sede pored kase, jedan vreba sa kesom pored, a ovaj drugi me DeBeovski posmatra. Ko da sad kad kupim turpiju za nokte mogu da izvršim krivično delo protiv opšte bezbednosti većeg broja lica! I sve ne znam koja turpija, a tolike nokte imam. Vidim iz  pogleda, ali ko bi čoveku objasnio da  kupujem za redakciju, da nas ima četiri devojke na portalu i da nam uvek fali turpija.

Slatkica sa hladnim plavim očima me opet pita reda radi,  da li može da mi pomogne. Više iz straha da joj nešto ne oborim nego  što je realno zanima.  Naravno da može, kad sam umesto kreme za lice uzela sredstvo za čišćenje topilice za vosak. Jedino što upućuje da za lice nije jeste – natpis ‘NIKAD ne aplikovati na kožu’ 🙂

IMG_1524crop
Čega tamo sve ima…od dnk ampula za lice, parafinskih pakovanja, pomada i svih mogućih ulepšavajućih sredstava, čoveče!
Ali brine me što za sve moram da pitam jer samo mi se kasti neće.
Jer sem što znam šta su lakovi za nokte i poneka turpija, malo delujem sebi pogubljeno.
Za šta god se uhvatim, ispadne da nije to to!
Sreća pa žurim, inače me ne bi mrzelo da prevrnem radnju naglavačke, dok mi podrobno ne objasne šta je za šta.
Dok plaćam na kasi, praćena tupim, smorenim pogledima svo troje, razmišljam da nisu svesni koliko su srećni!
Pa mogla sam iz cipelica da ih izujem.

I da mi doduše, zalepe sliku na ulazu u radnju sa natpisom ‘ne puštati, mnogo zapitkuje’. Ali, da samo da ne žurim na posao!

 

Tekst: Ivana Đorđević

 

Comments are closed.