FASHION da budem, svi u mene da gledaju!

20170624_191247

Moj modni put prešao je kilometre i kilometre dok ne dođosmo dovde. Čisto da se zna da smo imali i eksperimente i promašaje i da to sa ponosom ističem.

Nema kod mode osećaja za  blam. Ili jesi ili nisi. Ili umeš ili ne. Pod umeš mislim pre svega – da nosiš garderobu. Da se modno izraziš. Da ti je svejedno što su svi pogledi uprti u tebe. Čak da ti to i imponuje. 

Kao što modom izražavamo stav, kroz modu izražavamo i različite emocije. Malo se zna da je recimo mala crna haljina Koko Šanel nastala iz njene tuge kad je izgubila voljenog čoveka.

Moda služi da se izrazimo. Emotivno. Ljudski. Ili da ostavimo pečat o svojoj različitosti.

20170624_175940

Dolazak u rezidenciju nj.e. Kajla Skota američkog ambasadora u Srbiji

Jedan takav pečat juče je u Rezidenciji američkog ambasadora na Večeri američke mode ostavila dizajnerka Nicholas K (Nikolas Kej). Kolekcija koja ostavlja bez daha. Smelost, svila, jedinstven koncept i iznad svega maštovitost, pobrali su aplauze svih prisutnih.

IMG_20170624_200341_967

Američka dizajnerka Nicholas K pobrala je sve pohvale za autentičan dizajn

Detalji kao što su predimenzionirani šeširi i svila koja se nosi na golo telo samo su neki od modela koji su fascinirali vaskoliku modnu, medijsku i diplomatsku javnost.

20170624_184214

Toplo letnje veče u rezidenciji američkog ambasadora u Srbiji učinilo je veče još prijatnijim

 Još jedan dokaz da je moda nešto sa čime se igramo i sa čime poručujemo i izražavamo se. I da ograničenja ne treba da postoje kada želimo da iskreiramo svoje parče umetnosti. Često se srećem sa tim, da je fora u jednostavnosti. Ako mene pitate, fora je u udobnosti. To nešto što vam najbolje stoji, uglavnom je ono u čemu se najbolje osećate!

Eksplozija krojeva i nežna svila u pastelnim tonovima

Eksplozija krojeva i nežna svila u pastelnim tonovima

Zanimljiva stvar koja mi se kod modnih dogadjaja u poslesnje vreme jako dopada jeste činjenica da se sve češće održavaju na otvorenom i da bez obzira, da li biste neke komade poneli ili ne, moda konačno dobija mesto koje zaslužuje.

A ako mene pitate nosila bih sve ovo. Svaki dan, sa sve ovim velikim šeširima. Na posao!

Tekst: Ivana Đorđević

Moja haljina za ovu priliku: Blondy modni brend, Bulevar Kralja Aleksandra 114

Comments are closed.