Archives: November 2016

I ĐAVO NOSI PRADU, PA PIJE LIMUNADU!

dsc_0063-ok

Sreća je kad imaš sa kim da se raduješ, ja da vam kažem. To sam shvatila pre nekoliko večeri kada sam u restoranu “Tramontana” proslavila šest meseci postojanja sajta. Vrlo važna stvar je da uspete u nečemu što volite, ali još bitnije da imate svoj uspeh sa kim da proslavite.

Kada imate toliko posebnih ljudi u svom životu, bude problem kako da ih sve smestite u jedan dan, jedno veče i u par sati. Moja radost je da su me te večeri u “Tramontani” pronašli oni koji uprkos svojim obavezama uspeli da organizuju svoje vreme samo za mene. Ispostavilo se da su u mom pozdravnom govoru prema scenariju uglavnom muškarci ti koji me podržavaju. Bi mi malo čudno, ispašće da me žene ne vole, ali izgleda da nije tako jer sam danima posle večere dobijala reči podrške kroz sve moguće medije koji postoje. Da se vratimo na muškarce. Mene oni realno mnogo vole i imam baš dosta prijatelja među njima. Uostalom prijatelji su ti svi oni koji se tvom uspehu raduju. Jasno ko dan.

collage

Dugo sam razmišljala kako da jednu meni najdražu osobu koju poznajem čitavu deceniju, a to je njen ceo život, uvrstim u govor, a da se ne rasplačem. Ona je te večeri odabrala da bude uz mene, iako je znala da će joj se prispavati već u 10. Hrabro je izdržala koliko je mogla da ne zaspi i bila je ponosna na mene. (more…)

AUSTRIJA: Važno je gde ideš, ali i kome se vraćaš!

img_7412

Putovanje za koje sam se bezmalo godinu dana spremala, donelo mi je bezbroj radosti. Nisam verovala da mi je jedna svetska atrakcija ovako blizu, a da pojma nemam da postoji. Na svega nekoliko sati vožnje kroz Hrvatsku i Sloveniju, ulazite u Austriju i vrlo blizu granice nalazi se gradić Klagenfurt, poznat po jezeru Veterze, ali u novije vreme i po parku – Minimundus. Na jednom mestu, u minijaturnim verzijama možete videti sve građevine sveta. Naravno, dodirivanje eksponata ne dolazi u obzir, ali fotografisanje je poželjno jer ono što tamo vidiš ne da se rečima prepričati.

collage

Negde između Svemirske stanice “Mir” i Ajfelove kule, a nedaleko od Krivog tornja u Pizi u svom fotografskom zamahu nisam mogla da se obuzdam i zgazih na nekoliko travčica mimo stazice. Na nemačkom najpre, a potom na engleskom, pa i na ruskom, oglasi se teta sa razglasa, a moja sapunica Goca i ja se samo zgledasmo:

– Jel’ ova to nama nešto?

Otuda disciplina u svemu. Nema ni travku da zgaziš ako misliš da posetiš Minimundus! Na stranu što sam nehotice pokušala da uđem u minijaturno dvorište jednog zamka, ali sam sva sreća na vreme odustala 🙂

kolaz-2

Ne treba da vam kažem da sam obišla i Kremlj, Sikstinsku kapelu, Gaudijev grad, Tadž Mahal, Vatikan i brojna druga zdanja, ali da sam jednako ostala oduševljena i što je ovaj park, uslovno rečeno namenjen – odraslima. Jer deca ispod 12 godina ovde ne dolaze. Meni sva sreća nisu tražili pasoš, jer po izgledu deluje da sam porasla, ali zamislih se ja dobro da li sam i zapravo, budući da sam se rastrčala po Minimundusu kao dete u prodavnici igračaka. (more…)

[Top]